Friday, September 28, 2018

παιδια ιντιγκο χαρδαβελας

μοντερνους κοτσους
παιδια ιντιγκο χαρδαβελας

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την πρώτη έκθεση στο πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, το οποίο θεσπίστηκε κατόπιν ολοκλήρωσης του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στις 20 Αυγούστου 2018.


φροντιστηρια μαθηματικων λαρισα

Η σχετική έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο δημοσιονομικού προγράμματος που υπέβαλε η Ελλάδα για το 2019 εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με τη δέσμευσή της να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5 % του ΑΕΠ.


Στην έκθεση δίνεται «πράσινο φως» για τη μη περικοπή των συντάξεων, καθώς χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «η εφαρμογή του προνομοθετημένου μέτρου της περικοπής των συντάξεων δεν χρειάζεται, ούτε για να πιαστεί ούτε για να διατηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα.


Εκτιμάται ότι το πάγωμα των συντάξεων έως το 2022 προβλέπεται να οδηγήσει σε ίδιο επίπεδο δαπανών για συντάξεις ως ποσοστού του ΑΕΠ σε σύγκριση με το αποτέλεσμα που θα είχε η πλήρης εφαρμογή της περικοπής. Αν εφαρμοστούν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις του 2015-16, οι δαπάνες αναμένεται να περιοριστούν από το 17% του ΑΕΠ το 2016 στον μέσο όρο της ευρωζώνης (13%) έως το 2027.


Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι η μείωση που θα έφτανε στο 14% κατά μέσο όρο για 1,4 εκατ. δικαιούχους θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση των ανθρώπων που θα βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας.


Ωστόσο η ΕΕ εμφατικά τονίζει πως «η πρόοδος όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις σε άλλους τομείς είναι μέτρια και οι αρχές θα πρέπει να επισπεύσουν την υλοποίησή τους για να επιτευχθούν οι στόχοι τους».


Στη βάση αυτή υπενθυμίζει πως για να λάβει την συμφωνημένη ελάφρυνση χρέους η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει με τις συμφωνημένες διαθρωτικές αλλαγές.


«Η ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, η οποία θα εξαρτάται από την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών, και συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της σημαντικής δέσμης μέτρων για το χρέος που συμφωνήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της 22ας Ιουνίου 2018, θα εξαρτηθεί από τη θετική αξιολόγηση στη δεύτερη έκθεση που θα συνταχθεί βάσει του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας», σημειώνεται σχετικά στην ανακοίνωση της Κομισιόν.


Στην έκθεση της ΕΕ επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει δεσμεύσεις σε κρίσιμες δομικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν έως τα μέσα του 2022.


Ενδεικτικά σε σχέση με την αύξηση του κατώτατου μισθού αναφέρεται πως είναι σημαντικό οι κοινωνικοί εταίροι και οι ελληνικές αρχές να λάβουν αποφάσεις ευθυγραμμισμένες με την παραγωγικότητα της οικονομίας, ώστε να προστατεύσουν τα όσα έχουν επιτευχτεί στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης.


Η έκθεση αναγνωρίζει ότι παρά την πρόοδο, οι χρηματοοικονομικές συνθήκες παραμένουν σφιχτές και μπορούν να εμποδίσουν την ανάκαμψη. ¨όπως σημειώνει, τα spread παρέμειναν υψηλά «εξαιτίας του δύσκολου εξωτερικού περιβάλλοντος και εγχώριων αδυναμιών» και αυτό το πλαίσιο θέτει ιδιαίτερες προκλήσεις για τον ιδιωτικό τομέα.


«Συνολικά η ισορροπία σε ότι αφορά στα μακροοικονομικά ρίσκα γέρνει προς το αρνητική (downside), και αυτό συνδέεται με τις δυνητικές εγχώριες πολιτικές αστοχίες και μια αδύναμη ικανότητα εφαρμογής του τραπεζικού τομέα, όπως επίσης μια αρνητική εξωτερική εξέλιξη, περιλαμβανομένης της επιβράδυνσης στο παγκόσμιο εμπόριο», σημειώνεται σχετικά.


Σε ότι αφορά στους δημοσιονομικούς κινδύνους, επισημαίνεται ότι αν και δεν είναι κάτι που άμεσα εμπλέκει την κυβέρνηση, ανησυχία δημιουργούν μια σειρά από δικαστικές αποφάσεις που θα μπορούσαν να ανατρέψουν μεταρρυθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος. Σε αυτές περιλαμβάνονται κα πι αποφάσεις για τις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις του 2012, του 2015 και του 2016 καθώς και της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα το 2012.


«Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση καλείται να παρακολουθεί την κατάσταση και να λάβει αντισταθμιστικά μέτρα, για να επιτύχει τους μεσοπρόθεσμους στόχους», σημειώνεται σχετικά.


Στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες χρειάζεται οι καθυστερήσεις να αντιμετωπιστούν με επείγοντα τρόπο, ώστε να ληφθούν υπόψη στη δεύτερη έκθεση τον Φεβρουάριο, περιλαμβάνονται η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το νομικό σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, η μεταφορά του Ολυμπιακού Σταδίου στο Υπερταμείο και ο διορισμός γενικών γραμματέων στο Δημόσιο.


Να σημειωθεί πως η πρώτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα θα δημοσιευθεί στις αρχές του 2019.



No comments:

Post a Comment