«Το μεγαλύτερο ερώτημα για τη φερόμενη δηλητηρίαση του 66χρονου είναι η χρονική στιγμή», επισημαίνει ο Guardian, εξηγώντας πως ο Σκριπάλ πέρασε πολλά χρόνια σε ρωσική φυλακή, μετά από καταδίκη του για κατασκοπεία και, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο άρθρο, «αν οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας ήθελαν ένα ‘ατύχημα’ κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, θα ήταν πολύ εύκολο να το οργανώσουν».
Δεδομένου τού ότι ολόκληρη η οικογένεια Σκριπάλ ξεκληρίστηκε σε διάστημα μίας πενταετίας (η σύζυγός του, Λιουντμίλα πέθανε – από καρκίνο, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου, σε αυτοκινητικό σύμφωνα με συγγενείς και φίλους – το 2012, σε ηλικία 59 ετών και ο γιος του, Αλεξάντρ μόλις 43 χρόνων, κατά την επίσκεψή του στην Αγία Πετρούπολη, πριν από ένα χρόνο) δίνει στην υπόθεση διαστάσεις κινηματογραφικού θρίλερ. Και δεν είναι η μόνη υπόθεση με αυτά τα χαρακτηριστικά.
κυριαρχος λαος
Υπόθεση Λιτβινιένκο
αρεταιειο νοσοκομειο χειρουργοι
Σύμφωνα με την βρετανική έρευνα, δύο Ρώσοι πράκτορες δηλητηρίασαν τον Αλεξάντερ Λιτβινιένκο, στο μπαρ ξενοδοχείου στο Λονδίνο, ρίχνοντας στο πράσινο τσάι του το ραδιενεργό Πολώνιο -210, τον Νοέμβριο του 2006.
Τι είναι το Πολώνιο-210
Ο Λιτβινιένκο που βίωσε έναν αργό και επώδυνο θάνατο, επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή πως υπεύθυνος για τη δολοφονία του ήταν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ίσως καταφέρεις να φιμώσεις έναν άνθρωπο, όμως τα ουρλιαχτά από τις διαμαρτυρίες όλου του κόσμου θα αντηχούν, κε. Πούτιν, στα αυτιά σου για το υπόλοιπο της ζωής σου», είχε γράψει από το νοσοκομείο.
Το Κρεμλίνο αποκήρυξε τις κατηγορίες ως «ανοησίες», ωστόσο, η έρευνα έδειξε πως ο Πούτιν «πιθανώς ενέκρινε» τη δολοφονία του πρώην πράκτορα.
No comments:
Post a Comment