Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ενεργοποίησε τη διαδικασία του διαζυγίου στα τέλη Μαρτίου, του περασμένου έτους. Αντιλαμβανόμενη ότι είναι αδύνατον να επιτύχει συμφωνία με τους πρώην εταίρους της για τη μελλοντική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου - ΕΕ, μέσα στο χρονικό διάστημα των δύο ετών, η Μέι ζήτησε και έλαβε περίοδο μετάβασης, κερδίζοντας χρόνο και λίγη δικαιική ασφάλεια για τις βρετανικές επιχειρήσεις.
«Δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε έτοιμοι τον επόμενο χρόνο, διότι έχουμε τη μετάβαση», σύμφωνα με τον καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο King's College του Λονδίνου Ανάντ Μένον.
«Η ρήξη θα καθυστερήσει», σύμφωνα με την Κάθριν Μπάρναρντ καθηγήτρια του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο πανεπιστήμιο του Cambridge, η οποία θεωρεί ότι «η πραγματική ερώτηση είναι αν οι δύο πλευρές θα είναι έτοιμες στις 31 Δεκεμβρίου 2020, όταν θα τελειώσει η μεταβατική περίοδος».
Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, το Λονδίνο δεν θα λαμβάνει μέρος στη λήψη αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά με αντάλλαγμα τη συμβολή του στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Η ελεύθερη κυκλοφορία των ευρωπαίων πολιτών θα διασφαλισθεί επίσης, αφού η Τερέζα Μέι αναγκάσθηκε να υποχωρήσει στην ευρωπαϊκή αυτή απαίτηση, σχολιάζει το Γαλλικό πρακτορείο.
κατεψυγμενα λαχανικα σοδεια
Σχέδια έκτακτης ανάγκης
Όμως, απέναντι στην αβεβαιότητα ως προς το περιεχόμενο της τελικής συμφωνίας, εάν τελικά αυτή υπάρξει, οι βρετανικές επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του γραφείου νομικών συμβούλων Pinsent Masons, το 51% των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν υιοθετήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης και προγραμματίζουν τη μεταφορά του προσωπικού τους στην ηπειρωτική Ευρώπη. Όσες δεν το έχουν κάνει, ετοιμάζονται να το κάνουν μέχρι το τέλος του έτους.
τεχνικα γραφεια στο περιστερι
αποτελεσματα ψηφοφοριας κεντροαριστερας
No comments:
Post a Comment